top of page
  • Writer's pictureBenny From The Blog

BRIEF AAN BENNY.

Updated: Aug 1, 2022


In het kader van Amsterdam Pride schreef ik een brief aan Benny. Niet aan degene die jullie nu kennen, maar aan die van 14 die zijn plekje in de wereld nog niet heeft gevonden.


Lieve Benny,


Doe eens voorzichtig een lichtje aan. Het is zo donker in jouw kast. Het mag ook een kaarsje zijn. Niet te fel. Niet iedereen hoeft het te zien, maar deze oude man van 33 zou graag even met je praten.


Daar zit je dan, Benny. Je speelt verstoppertje met de grote boze wereld, maar eigenlijk wil je niet gevonden worden. Daarom verberg je jezelf achter lang en donker haar, een muts en een grote mond. Altijd vrolijk en altijd grapjes maken. Dat gaat je makkelijk af en niemand ziet dat het eigenlijk niet zo goed met je gaat.


Ik weet dat je je vaak eenzaam voelt in jouw kast. Dat je het liefst al je vrienden zou willen uitnodigen om lags te komen, maar dat je dat niet durft. Dat je bang bent dat ze je niet leuk genoeg vinden en dat ze je alleen zullen laten. Alleen met al die gevoelens die je helemaal niet wil voelen. Jongens of meisjes, vriendjes of vriendinnetjes; je wil er helemaal nog niet over praten.


Lieve Benny, je hoeft de deur van jouw kast niet in een keer te openen. Je kan beginnen met een klein kiertje. En dat ga je ook doen, al weet je dat nu nog niet. Op je eigen tempo. Wanneer jij er klaar voor bent. In het begin is dat heel eng, maar ik beloof je dat het steeds een beetje makkelijker wordt. Er komt een dag dat je de deur wagenwijd openzet en dan zul je zien dat de wereld er heel anders uitziet dan jij nu denkt. De wereld zit vol glitter en goud. Regenbogen, unicorns en dansfeestjes.


Benny, ik zal eerlijk zijn. Het zal niet altijd even makkelijk zijn. En niet iedereen zal op jouw feestje willen komen. Sommige mensen gaan je pijn doen, anderen zullen je kwetsen, teleurstellen of in de steek laten. Er zijn mensen die jou nooit zullen begrijpen. Dat is oneerlijk en dat heb je niet verdiend. Toch hoort het erbij. Geloof me als ik zeg dat je sterk genoeg bent om dat aan te kunnen. Je twijfelt aan jezelf, maar je kan veel meer dan je denkt.


Je voelt je nu vaak alleen en onbegrepen, maar dat gaat veranderen. Over de jaren verzamel je een groep van de liefste vrienden om je heen. Met hen ga je de mooiste avonturen beleven. Het zijn vrienden voor het leven. Je gaat reizen, nieuwe mensen ontmoeten, vriendschappen sluiten en jezelf ontdekken. Je brengt goud en glitter in d elevens van veel mensen die je lief hebben om wie je bent. Op een dag ontmoet je een speciale jongen die voor jou door het vuur gaat. Nodig hem uit voor een etentje en schenk heel veel wijntjes. Je zal er geen spijt van krijgen.


Lieve Benny, doe het lichtje maar weer uit. Deze oude man laat je weer met rust. Neem de tijd. Er gaat de komende jaren veel veranderen. Niet alles, want je muzieksmaak is al dik in orde. Zet Christina Aguilera's 'Stripped' album nog maar een aan. Het is de soundtrack van je mooie, kleurrijke leven.58 views0 comments

Recent Posts

See All

KOEKJES.

Comments


bottom of page